Pravila privatnosti

Datum: 18.2.2021.

Na ovoj internetskoj stranici voditelj obrade je Parser compliance d.o.o., Zagreb, OIB: 59211267966.

Prikupljamo osobne podatke koje nam sami date, kada nas nazovete ili na drugi način kontaktirate, kada kupite naše proizvode ili koriste naše usluge te kada se prijavite za naše novosti. Također, prikupljamo određene osobne podatke kada posjetite našu internetsku stranicu.

Svrhe obrade podataka

Obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • za (tehničko) održavanje, analitiku i poboljšanje naše internetske stranice,
  • kada komuniciramo s vama telefonom, poštom, e-mailom o našim uslugama i proizvodima,
  • kako bismo upravljali našom bazom klijenata,
  • za slanje naših novosti,
  • za članstvo u Privacy klubu,
  • za uobičajenu poslovnu suradnju (kao što je pružanje usluga, održavanje edukacija i događanja, slanje računa ili pozivanje na sastanak radi eventualne buduće suradnje).

Ne prosljeđujemo podatke trećim osobama na bilo koji način, osim ako imamo pravnu obavezu proslijediti podatke (npr. Porezna uprava koja ima pravo izvršiti nadzor nad našim knjigovodstvenim ispravama) ili ako imamo s našim suradnicima sklopljen ugovor o obradi radi održavanja naših informatičkih sustava i internetske stranice (npr. Microsoft za e-mail usluge, Mailerlite za slanje naših novosti).

Ako obrađujemo vaše osobne podatke, u tom slučaju imate pravo na pristup, ispravak i brisanje vaših osobnih podataka. Također, imate pravo prigovoriti obradi i pravo na prenosivost podataka.

Niže je navedena duža verzija naših Pravila privatnosti u kojoj pružamo detaljnija objašnjenja koje podatke prikupljamo, na koji način, u koje svrhe i temeljem koje osnove. Ako imate pitanja slobodno nam se obratite na info@parser.hr.

Održavanje i poboljšavanje internetske stranice

Temeljem legitimnog interesa, koristimo informacije o vašem posjetu našoj internetskoj stranici kako bismo vam prikazali našu stranicu te analizirali koje stranice najčešće posjećujete. Navedene informacije nam omogućuju da analiziramo i poboljšamo našu stranicu bez narušavanja privatnosti. Kako bismo analizirali i poboljšali korištenje naše stranice ne postavljamo analitičke kolačiće na vaš uređaj, već koristimo Plausible skriptu koja hashira vaše IP adrese te tako imamo uvid samo u hashirane (pseudonimizirane) podatke o posjećenosti naše stranice.

Komunikacija

Ako nam date vaše kontakt podatke (npr. kada nam se obratite putem e-maila ili telefona) koristit ćemo ih samo da vas kontaktiramo, izradimo ponudu za suradnju ili sl.

Ako kupite neki od naših proizvoda ili neku našu uslugu, koristit ćemo vaš e-mail kako bismo vas putem e-maila obavijestili o novostima i savjetovali vas o tome kako na najbolji način koristiti naše proizvode.

U slučaju da ne želite primati naše e-mailove, možete kliknuti link za odjavu na dnu e-maila.

Kada ispunjavate kontakt obrasce na našoj stranici, potrebno je utvrditi radi sigurnosnih razloga putem Google ReCapthca usluga da se radi o čovjeku. Na ovu uslugu se primjenjuju uvjeti pružanja i pravila privatnosti Google-a. Ako nam se želite obratiti na drugi način možete nam poslati e-mail na info@parser.hr.

Redovno poslovanje

Obrađujemo zbog određenih pravnih obaveza kontaktne podatke, podatke o plaćanju i komunikaciji (bivših) klijenata u svrhu redovnog poslovanja. Šaljemo račune, čuvamo račune i pohranjujemo korespondenciju s (bivšim) klijentima na našem poslužitelju i u online radnim mapama. Podatke čuvamo u skladu sa relevantnim zakonima (npr. Zakon o računovodstvu 11 godina).

Obrađujemo temeljem legitimnog interesa kontaktne podatke (naziv društva, ime osobe za kontakt, e-mail adresa, adresa društva, OIB društva) naših (potencijalnih) klijenata kako bismo pratili i analizirali prodaju naših proizvoda i usluga u maksimalnom periodu od 11 godina.

U slučaju snimanja webinara/edukacije, snimanje se uključuje nakon pristanka svih polaznika edukacije te se videomaterijali pohranjuju na OneDrive folderu gdje se nalaze i ostali materijali s određene edukacije.

Zakonitost obrade

Osobni podaci ​​mogu se obrađivati samo ako postoji pravna osnova za to. U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) obrađujemo osobne podatke temeljem sljedećih pravnih temelja:

  1. Privola: Ako niste naš klijent možete dati privolu za primanje našeg newslettera. Također, temeljem privole se učlanjujete u Privacy klub službenika za zaštitu podataka, stručnjaka za privatnosti i nove tehnologije.
  2. Ugovori/predugovorne radnje: kada, kao naš klijent, kupujete naše proizvode i/ili usluge od nas, ili želite to učiniti, a mi nužno moramo obraditi vaše osobne podatke kako bismo vam pružili naše usluge i proizvode, izvršili narudžbu ili sastavili ponudu.
  3. Pravna obveza: ako zaprimimo legitiman zahtjev za davanje podataka od nadležnog tijela. Također smo zakonski dužni čuvati osobne podatke u našoj financijskoj evidenciji u određenom vremenskom razdoblju, u skladu s poreznim i knjigovodstvenim zakonodavstvom.
  4. Legitiman interes: ako ste ranije bili kupac ili smo vam poslali ponudu, zadržat ćemo vaše kontaktne podatke 11 godina nakon posljednjeg kontakta, kako bismo vas mogli kontaktirati u budućnosti za eventualne nove projekte/ponude. Također, temeljem legitimnog interesa našim kupcima/klijentima šaljemo novosti iz područja zaštite osobnih podataka, informacijske sigurnosti te iz ponude naših usluga i proizvoda. U svakom slučaju imate pravo prigovoriti obradi na temelju legitimnog interesa kada se podaci koriste u marketinške svrhe.

Primatelji osobnih podataka

Ne dajemo osobne podatke trećim osobama, osim ako smo na to zakonski obvezani. Međutim, koristimo usluge dobavljača iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija. Zaključili smo ugovore o obradi s takvim poslovnim suradnicima. Izvršitelji obrade mogu samo obrađivati osobne podatke u naše ime i pod našim nadzorom te samo u svrhe koje mi odredimo i pod strogom povjerljivošću. Kada radimo sa neovisnim pružateljima usluga, privremenim zaposlenicima ili partnerima koji nisu naši izvršitelji obrade (jer nisu pod našim nadzorom), a potrebno je razmijeniti osobne podatke, tada sklapamo ugovore o povjerljivosti.

Za podatke koje naši izvršitelji obrade prenose izvan Europske unije radi pružanja informatičkih usluga koristimo zaštitne mjere za prijenos podataka.

Za slanje naših novosti/newslettera koristimo usluge MailerLite.

Razdoblje pohrane podataka

Ne pohranjujemo osobne podatke dulje nego što je potrebno u svrhu za koju smo ih dobili. Ta procjena temelji se na vrsti osobnih podataka, proizvodu ili usluzi za koju smo prikupili podatke i na period u kojem vi, kao ispitanik, razumno možete očekivati da se čuvaju vaši podaci (npr. poslovna suradnja – maksimalan period čuvanja 11 godina od prestanka suradnje, slanje newslettera do trenutka povlačenja privole).

Sigurnost podataka

Omogućili smo enkripciju prometa na našoj internetskoj stranici. To čini promet podataka između vas i našeg poslužitelja nečitljivim, tako da im treće osobe ne mogu pristupiti. Pobrinuli smo se i da osiguramo vaše podatke na odgovarajući način u svim našim sustavima. To činimo svim tehničkim mjerama (npr. antivirus, složene lozinke), uključujući fizičku sigurnost pristupa našem uredu, ali i organizacijskim mjerama.

Vaša prava

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) imate pravo, na vaš zahtjev, pregledati svoje osobne podatke i, ako je potrebno, izmijeniti ih ili ih izbrisati. Pored prava pristupa, ispravljanja i brisanja, možete zatražiti od nas da ograničimo obradu osobnih podataka i možete prigovoriti obradi ako se ne slažete s njom. Također, u nekim slučajevima je moguće je ostvariti pravo na prijenos osobnih podataka.

U svakom slučaju imate se pravo usprotiviti obradi u marketinške svrhe koja se temelji na legitimnom interesu.

Ako imate kakvu pritužbu možete se obratiti i nadležnom nadzornom tijelu, u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za sva pitanja i zahtjeve stojimo na raspolaganju te nam se možete obratiti na info@parser.hr.

Izmjene Pravila privatnosti

U slučaju promjena Pravila privatnosti objavit ćemo promjenu na našoj internetskoj stranici.