Marija Bošković Batarelo
Marija Bošković BatareloCEO
Marija je osnivačica i direktorica Parser compliance.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te ima LL.M. diplomu sa Sveučilišta u Tilburgu, u Nizozemskoj, s područja prava i tehnologije. Magistrirala je na temi pametnih gradova te izazova u vezi s novom regulativom na području zaštite osobnih podataka (eng. General Data Protection Regulation, GDPR).

2013. godine je položila pravosudni ispit te imenovana stalnim sudskim tumačem za engleski jezik. Također je završila tečaj za internog auditora ISO 27001 te osnove programiranja u Pythonu.

Marija ima znatno iskustvo u područjima usklađenosti, zaštite osobnih podataka, zaštite potrošača, ugovaranja informacijskih tehnologija te elektroničke trgovine.

Svoju karijeru započela je u odvjetničkim društvima te je nastavila u bankarskoj industriji, gdje je bila imenovana službenikom za zaštitu osobnih podataka.

Tijekom posljednjih 5 godina, Marija savjetuje klijente iz prehrambene te IT industrije, energetike i medijske/marketing industrije.

Svoje profesionalno iskustvo je uobličila u praktične i interaktivne edukacije te redovno piše stručne članke i sudjeluje na konferencijama na temu usklađenosti i etike novih tehnologija.

Kao osnivačici Parser compliance, misija joj je poduzetnicima olakšati usklađenost poslovanja te smanjiti rizike usklađenosti. Stoga, Marija surađuje s odvjetnicima, predavačima te stručnjacima u području razvoja programa usklađenosti poslovanja.

PARTNERI