Project Description

Sukob interesa

Sukob interesa je u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa definiran kao situacija u kojoj privatni interes utječe, ili se osnovano može smatrati da utječe, ili može utjecati na nepristranost u obavljanju profesionalnih dužnosti.

Takav termin je general te stoga potrebno u svakoj pojedinačnoj organizaciji utvrditi što bi predstavljao sukob interesa te na koji zakonit način se može pratiti i utvrditi.

Sukob interesa se ne pojavljuje samo u javnom sektoru, već i u privatnom sektoru predstavlja problematiku s kojom se bave osobe imenovane na funkciji praćenja usklađenosti poslovanja jer može izazvati znatne štete za reputaciju, nepravilnosti kod postupka nabave i zapošljavanja te odavanja poslovnih tajni.

Za sve osobe koje su u svojim organizacijama imenovane za praćenje usklađenosti, povjerenike za etiku, pravnike i odvjetnike, organiziramo ovu interaktivnu i praktičnu edukaciju koja objašnjava osnovne termine te mehanizme nadzora sukoba interesa unutar pojedine organizacije. Također se obrađuju primjeri iz prakse i pitanja sudionika.

Edukacija se održava online putem platforme Microsoft Teamsa.

Predavači:

Aleksandra Mrkonjić Bosak,

Marija Bošković Batarelo

Datum : 3.12.2020, 10:00-12:30 sati

Sadržaj:

  • Definicija sukoba interesa
  • Vrste sukoba interesa
  • Temelji interesa
  • Sukob interesa u odnosu na korupciju
  • Upravljanje rizikom od sukoba interesa
  • Sukob interesa u postupku nabave
  • Važnost prijava nepravilnosti (zviždači-whistleblowing)
  • GDPR obveze kod utvrđivanja sukoba interesa
  • Pravilnik o radu i ugovor o radu
  • Otvorena rasprava, pitanja i odgovori

Edukacija uključuje potvrdu o stručnom usavršavanju, materijale s edukacije i ostale korisne materijale za rad.

Cijena: 980,00 kn + PDV

Prijavite se na edukaciju!

Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.
Plaćanje cijene usluge, edukacije, konferencije ili proizvoda, uvećane za iznos PDV-a, prihvaćamo u protuvrijednosti kriptovalute Ether (ETH) čija blockchain platforma je Ethereum. Iznos Ethera koji je potrebno uplatiti utvrđuje se prema vrijednosti u dolarima (USD) kako je određeno na www.coinmarketcap.com na dan plaćanja cijene. Vrijednost dolara u kunama određuje se prema srednjem tečaju HNB-a na dan plaćanja. Uplata se izvršava na public address: 0x26F7E97F59F3B8D23cd70298953F8a268061e97F.