Project Description

Sprječavanje prijevare i korupcije

Za sve osobe koje su u svojim organizacijama imenovane za praćenje usklađenosti te sprječavanje prijavare i korupcije, organiziramo ovu praktičnu edukaciju koja objašnjava osnovne termine te mehanizme nadzora i sprječavanja korupcije i prijevare. Također se obrađuju primjeri iz prakse i pitanja sudionika.

Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama koji se obilježava svake godine u prosincu pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prijevara (Association of Certified Fraud Examiners) 2000. godine i od tada su se stotine organizacija diljem svijeta priključile inicijativi, a sve u cilju podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv prijevara i korupcije.

Datum : 21.10.2021., 10:00-12:00 sati

Aleksandra Mrkonjić Bosak

Sadržaj:

  • Sprječavanje prijevare i korupcije: uvod, razvoj kroz povijest, obilježavanje na međunarodnoj razini
  • Korupcija: značenje, oblici, gdje ju najčešće susrećemo, analiza koruptivnih rizika (upravljanje koruptivnim rizicima)
  • Antikorupcijski program
  • Sprječavanje prijevara: značenje, kakve vrste prijevara razlikujemo, aktivnosti u svrhu sprječavanja prijevara
  • Zviždači-whistleblowing: kao dio mehanizma sprječavanja prijevara
  • Akcijski plan za provedbu Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne i područne regionalne samouprave za razdoblje 2021.-2022.
  • Primjeri iz prakse.
  • Otvorena rasprava, pitanja i odgovori.

Edukacija uključuje potvrdu o stručnom usavršavanju, materijale s edukacije i ostale korisne materijale za rad.

Cijena: 790,00 kn + PDV

Edukacija se održava preko Microsoft Teamsa. Edukacija se snima u slučaju da svi polaznici pristanu na snimanje. Pristup snimkama imaju osobe koje su platile kotizaciju.

Prijavite se na edukaciju!

    Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.