Project Description

Sprječavanje prijevare i korupcije

U sklopu anti-fraud tjedna, Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama, koji se odvija od 15. do. 21. studenog te u susret anti-korupcijskom danu koji se obilježava u prosincu, organiziramo ovu praktičnu online edukaciju.

Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prijevara (Association of Certified Fraud Examiners) 2000. godine i od tada su se stotine organizacija diljem svijeta priključile inicijativi, a sve u cilju podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv prijevara i korupcije.

Za sve osobe koje su u svojim organizacijama imenovane za praćenje usklađenosti te sprječavanje prijavare i korupcije, organiziramo ovu praktičnu edukaciju koja objašnjava osnovne termine te mehanizme nadzora i sprječavanja. Također se obrađuju primjeri iz prakse i pitanja sudionika.

Datum : 19.11.2020, 10:00-12:00 sati

Aleksandra Mrkonjić Bosak

Sadržaj:

  • Sprječavanje prijevare i korupcije: uvod, razvoj kroz povijest, obilježavanje na međunarodnoj razini.
  • Korupcija: značenje, oblici, gdje ju najčešće susrećemo, analiza koruptivnih rizika (upravljanje koruptivnim rizicima).
  • Antikorupcijski program.
  • Sprječavanje prijevara: značenje, kakve vrste prijevara razlikujemo, aktivnosti u svrhu sprječavanja prijevara.
  • Zviždači-whistleblowing: kao dio mehanizma sprječavanja prijevara.
  • Primjeri iz prakse.
  • Otvorena rasprava, pitanja i odgovori.

Edukacija uključuje potvrdu o stručnom usavršavanju, materijale s edukacije i ostale korisne materijale za rad.

Cijena: 890,00 kn + PDV

Prijavite se na edukaciju!

    Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.