Project Description

Webinar – Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma

Za povredu Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma izrečena je dosad najveća pravomoćna kazna za neusklađenost u iznosu od 33 milijuna kuna.

Zakon propisuje adekvatne resurse za provedbu zakona i obvezu imenovanja ovlaštene osobe te obvezu redovitog godišnjeg stručnog osposobljavanja i izobrazbe zaposlenika koji obavljaju zadaće na području sprječavanja i otkrivanja pranja novca te financiranja terorizma.

Cilj edukacije je upoznati obveznike zakona s novostima u zakonskoj regulativi i novostima u pogledu smjernica za procjenu rizika, identifikatora te registra stvarnih vlasnika.

Edukacija uključuje video materijale u trajanju 1:30h, radne materijale i predloške za rad te elektroničku potvrdu koja se izdaje kao dokaz da ste obavili stručno osposobljavanje i izobrazbu za 2020. godinu.

Sve materijale možete spremiti na vlastito računalo i pristupiti im u bilo koje vrijeme te s bilo kojeg mjesta.

Predavač: Marija Bošković Batarelo mag. iur. LL.M.

Sadržaj edukacije:

  • Pregled pravnog okvira sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma
  • Procjena rizika poslovanja
  • Procjena rizika poslovne suradnje
  • Dubinska analiza i pojačana dubinska analiza
  • Obrasci (KYC)
  • Praćenje transakcija
  • Registar stvarnih vlasnika

Cijena: 550,00 kn + PDV

Prijavite se na edukaciju!

    Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.