Project Description

Informacijska sigurnost za pravnike

Prva i jedina edukacija u Hrvatskoj o informacijskoj sigurnosti za pravnike.

Specijaliziranim edukacijama stvaramo novu generaciju pravnika koji cjeloživotnim učenjem stječu nova znanja i vještine koji su potrebni za razumijevanje digitalnog društva te prevenciju rizika poslovanja.

Koju ulogu ima pravnik u informacijskoj sigurnosti? Kako pravnik može izbjeći ili smanjiti rizike poslovanja? Što je pravna usklađenost – kako je postići i nadzirati?

Ova jedinstvena i praktična edukacija nudi metodologiju za rad in-house pravnicima i odvjetnicima u području informacijske sigurnosti.

Na jednom mjestu objašnjavamo pravne izvore i alate s kojima pravnik mora biti upoznat kako bi sastavio ugovore, interne akte, pratio novosti u regulativi i nosio se s rizicima digitalnog poslovanja.

Datum:

30.9.2021., 10:00-12:30 

Sadržaj edukacije:

  • Osnovni pojmovi informacijske sigurnosti
  • Pravni okvir informacijske sigurnosti – GDPR, Zakon o kibernetičkoj sigurnosti, Zakon o informacijskoj sigurnosti
  • Standardi i norme, ISO 27001
  • Pravna usklađenost i nadzor usklađenosti
  • Procjena rizika novih tehnologija
  • Ugovorni odnosi (ugovori o poslovnoj suradnji, ugovori o obradi, ugovori o povjerljivosti, uvjeti korištenja usluge)
  • Povrede osobnih podataka
  • Interni akti – Pravilnik o radu, Pravilnik o informacijskoj sigurnosti, Izjave o povjerljivosti, Pravilnik o videonadzoru

Edukacija uključuje potvrdu o stručnom usavršavanju i radne materijale.

Edukacija se održava preko Microsoft Teamsa. Edukacija se snima u slučaju da svi polaznici pristanu na snimanje. Pristup snimkama imaju osobe koje su platile kotizaciju.

Predavač:

Marija Bošković Batarelo

Cijena:

890,00 kn + PDV

 

Prijavite se na edukaciju!

    Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.