Project Description

GDPR i ugovori

Ova edukacija obučava kroz dva i pol sata službenike za zaštitu podataka, pravnike i odvjetnike kako razvrstati ugovore u odnosu na ulogu u obradi osobnih podataka, kako napisati ugovore o obradi podataka, koji su obvezni elementi i što je potrebno imati u vidu kod prijenosa osobnih podataka.

Predavačica zajedno s polaznicima prolazi kroz primjere iz prakse, ugovorne odredbe te hodogram za ugovor u odnosu ulogu voditelja obrade, izvršitelja obrade i zajedničkih voditelja obrade.

Edukacija uključuju potvrde o stručnom usavršavanju, radne materijale i predloške svih ugovora na kojima se radi tijekom edukacije.

Datum: 9.9.2021., 10:00-12:30

Predavačica:

Marija je osnivačica i direktorica Parser compliance. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te ima LL.M. diplomu sa Sveučilišta u Tilburgu, u Nizozemskoj, s područja prava i tehnologije, gdje je 2015. magistrirala na temu Opće uredbe o zaštiti podataka (eng. General Data Protection Regulation, skraćeno GDPR). 2013. godine je položila pravosudni ispit te imenovana stalnim sudskim tumačem za engleski jezik. Marija ima znatno iskustvo u područjima usklađenosti, zaštite osobnih podataka, zaštite potrošača, ugovaranja informacijskih tehnologija, intelektualnog vlasništva, elektroničke trgovine te u regulatornim aspektima bankarske industrije gdje je bila imenovana službenikom za zaštitu osobnih podataka.

Marija je također završila edukaciju za ISO 27001 Lead Auditora, osnove programiranja te redovito sudjeluje na konferencijama te drži seminare i radionice na temu zaštite osobnih podataka, privatnosti, informacijske sigurnosti i razvoja novih tehnologija.

Sadržaj:

 • Ugovori/klauzule o povjerljivosti
 • Ugovori o obradi podataka (odnosi voditelj-izvršitelj obrade, obvezni sastojci ugovora, nadzor izvršitelja obrade)
 • Tehničke i organizacijske mjere
 • Podizvršitelji i odgovornost
 • Zaštitne mjere za prijenos osobnih podataka u treće zemlje (što napraviti nakon odluke Suda EU o Privacy Shield-u i Brexita)
 • Standardne ugovorne klauzule za zaštitu podataka
 • Obvezujuća korporativna pravila
 • Odredbe o naknadi štete i ugovornoj kazni
 • Opći uvjeti i uvjeti korištenja
 • Sporazumi zajedničkih voditelja

Cijena: 890,00 kn + PDV

Edukacija se održava preko Microsoft Teamsa. Edukacija se snima u slučaju da svi polaznici pristanu na snimanje. Pristup snimkama imaju osobe koje su platile kotizaciju.

Prijavite se na edukaciju!

  Navedene podatke obrađujemo kako bismo vam poslali ponudu i izdali račun. Svi naši kupci i partneri, temeljem legitimnog interesa, mjesečno primaju besplatan sažetak novosti o regulativi, događanjima, smjernicama nadzornih i savjetodavnih tijela, kaznama i sudskoj praksi. Novosti šaljemo jednom mjesečno preko servisa Mailerlite. U svakom trenutku se možete odjaviti od primanja novosti klikom na link odjava koji se nalazi u svakom e-mailu ili nam se možete obratiti na info@parser.hr.